Het allernieuwste Locra-nieuws.

Loop niet achter. Blijf als eerste op de hoogte van het allerlaatste bouwkundig Locra-nieuws. De nieuwste ontwikkelingen in productie en materialen, nieuws van bij onze verdelers, de volgende bouwbeurs waar je Locra kan ontmoeten,… Je vindt het allemaal hier. Dus check regelmatig eens in én volg ons op social media.

Filter resultaten Verberg filter
Selecteer hier uw categorie
Grote veranderingen
Grote veranderingen

Door de sterke groei van de laatste jaren, werd het steeds duidelijker dat er niet alleen nood was aan nieuwe kantoren maar vooral aan extra personeel. De aandachtige kijker zag het op de foto misschien al, echt ver zijn we niet moeten gaan zoeken. Met veel trots stellen we jullie als nieuwste aanwinst onze dochter Ruth Craenen voor.

Profiel: Het zit ‘m in de details
Profiel: Het zit ‘m in de details

"In België is men veel conservatiever dan in Nederland, waardoor men minder snel naar een andere oplossing grijpt als men eenmaal voor een bepaald product koos. Nieuwe klanten vertellen ons echter wel vaker, dat ze eigenlijk al veel langer die stap gezet moesten hebben", geeft Lode Craenen aan. "We bieden intussen een ruim aanbod aan producten voor binnen- en buitenafwerking, die we ook dit jaar op Polyclose opnieuw in de kijker gezet hebben."

Archicomm: Aantrekkelijke legpatronen
Archicomm: Aantrekkelijke legpatronen

LoCra introduceert op de Belgische markt een nieuw, exclusief product binnen het bestaande programma van Lignodur®terrafina terrasplanken: terrafina lounge SUPERSIZE. Het minimalistisch design en maxiformaat geven je alle tools voor terrasontwerpen met een persoonlijke toets.

PolyClose 2022, van 31augustus tot en met 2 september
PolyClose 2022, van 31augustus tot en met 2 september

PolyClose 2022, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek zal plaatsvinden van 31augustus tot en met 2 september. En ook Locra zal naar goede gewoonte van de partij zijn. Je kan ons vinden op stand 1103. 

Archicomm: Uniek plaatmateriaal voor productie van gevel- en dakgootbekleding
Archicomm: Uniek plaatmateriaal voor productie van gevel- en dakgootbekleding

De tijd dat de gevel van elke woning uit metselwerk met traditionele bakstenen bestond, is verleden tijd. Vandaag kiezen architecten en opdrachtgevers vaak voor alternatieve elementen uit aluminium, staal, glas en andere materialen voor de bekleding van gevels en dakgoten. LoCra, fabrikant van duurzame oplossingen voor interieur en exterieur, voegt hier een unieke oplossing voor gevel- en dakgootbekleding aan toe, geassembleerd uit het extreem duurzame plaatmateriaal Tricoya® Extreme, afgewerkt met een uv-bestendige renolit-folie of watergedragen lakken. Met ongeziene mogelijkheden in toepassingen en omgevingen, waar voorheen op hout gebaseerd plaatmateriaal niet gebruikt kon worden.

Archicomm: Afwerking voor ramen en deuren
Archicomm: Afwerking voor ramen en deuren

LoCra produceert en verkoopt innovatieve afwerkingsproducten voor de bouwsector. De firma werd in 2011 opgericht door Lode Craenen, die tot dan al meer dan twintig jaar zijn strepen verdiend had als salesmanager en zaakvoerder in de wereld van de raam- en bouwprofielen. “Ik ben gedreven door een passie voor de ontwikkeling van innovatieve producten uit nieuwe materialen voor de woningbouw”, zegt Lode.

Archicomm: CEO Lode Craenen over de toegevoegde waarde van LoCra
Archicomm: CEO Lode Craenen over de toegevoegde waarde van LoCra

Een persoonlijke aanpak en een grote compatibiliteit tussen verschillende producten. Daarmee maakt LoCra het verschil. Zowel op de residentiële als projectmarkt. CEO Lode Craenen blikt terug, en vooruit.